Der var engang ...

Billede af to kvinder i badedragt, der holder hans hånd. Billedet er gammeldags og illustrere den kvindelige revolution.
Føler du, at der er dage, hvor du ikke kan gøre, som du vil? Dage, hvor du ikke kan svømme eller må dyrke mindre sport eller måske må lade den nye stramme kjole hænge i skabet? For mange år siden havde piger færre valgmuligheder. Heldigvis for dig er det helt anderledes i dag! Læs om, hvordan o.b.® startede – hvordan en kvinde, som var gynækolog og passioneret svømmer, spillede en vigtig rolle for opfindelsen af tamponen og den revolutionerende indvirkning, den har haft på pigers og kvinders liv.

I 1947 ser den tyske ingeniør dr. Carl Hahn en reklame for tamponer i et amerikansk magasin og får en idé: Der findes ikke et lignende produkt i Tyskland. Ved at lancere tamponer på det tyske marked vil han revolutionere kvinders hygiejne.
Billede af en tidligere version af ob® tampon emballage. Gul og brun med striber.

Dr. Hahn bliver bakket op af to partnere: Advokaten dr. Heinz Mittag og endnu vigtigere, af doktor Judith Esser – en kvindelig gynækolog og entusiastisk svømmer, som tager hånd om den lægefaglige rådgivning. Sammen udvikler disse tre pionerer o.b.® tamponen. Det diskrete og smarte navn står for "ohne Binde", som på tysk betyder "uden bind".

Takket være o.b.® får du frihed til at være lige så aktiv, som du har lyst til, og gå i præcis det tøj, som du helst vil have på – hver dag!