Hvordan indfører man en tampon?

Billede af to unge piger sidder foran en computer. Billedet illustrerer at det er almindeligt at have mange spørgsmål og pa o.b.® hjemmeside kan du finde information om den første menstruation, pubertet og andre nyttige oplysninger.
Én gang skal jo være den første. Din menstruation er en naturlig del af dit liv, og det er helt i orden at have spørgsmål om den. Bare rolig – det er slet ikke så svært, som du tror, at indføre en tampon! Bare vent og se – det er ganske enkelt at indføre en tampon, når du først ved, hvordan man gør.

Indføring af en tampon: Bare slap af og tag den med ro!

Man kan godt blive lidt nervøs, første gang man skal bruge en tampon, men det er der ingen grund til. Efter et par forsøg er det så let som at klø sig i nakken. Det første trin er at finde den position, der føles bedst for dig! Måske er det, når du sidder på toilettet eller står med den ene fod på kanten af badekarret. Eksperimentér forsigtigt for at finde ud af, hvordan og i hvilken retning det er nemmest at indføre tamponen. Prøv at gøre det på forskellige måder for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig. Tamponen skal indføres nænsomt med en finger, så den placeres et stykke oppe i skeden. Det bedste er at slappe helt af, da dine muskler ellers kan trække sig sammen og gøre det sværere at indføre tamponen. Et godt råd: Tag et par dybe indåndinger, og forsøg at tage det helt roligt – så slapper din krop af, inden du indfører tamponen.

Det er umagen værd!

Tamponer sidder, i modsætning til bind, inde i kroppen. Det virker måske underligt, men hvis en tampon sidder rigtigt, mærker man den slet ikke. Hvis de anvendes korrekt, er der mange fordele ved tamponer. Du kan bevæge dig frit og leve dit liv præcis som på enhver anden dag. Du kan for eksempel sagtens dyrke sport, eftersom din krop holder tamponen på plads, så du slet ikke mærker den. Du kan endda svømme med tamponen, eftersom den sidder sikkert inde i dig og er beskyttet mod at komme i kontakt med vandet. Bare husk at bruge den tampon med den laveste sugeevne, der passer til din blødning, og at skifte tampon regelmæssigt.