Hvor ofte skal jeg skifte tampon?

Du skal skifte tampon, når den er gennemvædet, eller når du har haft den siddende i 8 timer. Hvor ofte du skal skifte tampon afhænger af, hvor kraftig din blødning er. Husk altid at bruge den tampon med den laveste sugeevne, der passer til din menstruationsblødning.

I de første dage af menstruationen, hvor blødningen er kraftigere, skal du måske skifte tampon hver 3. til 6. time. På dage med lettere blødning i slutningen af din menstruation kan du som regel bruge en mindre tampon og skifte den hver 6. til 8. time. Husk at skifte tampon, inden du har haft den siddende i 8 timer.

Hvis du er usikker på, om din tampon trænger til at blive skiftet, kan du trække forsigtigt i snoren. Hvis tamponen bevæger sig, når du trækker let i snoren, kan du skifte den. Hvis den ikke bevæger sig, er det måske for tidligt (hvis der ikke er gået 8 timer). Hvis din tampon ikke er helt gennemvædet efter 8 timer, bør du prøve en tampon med en lavere sugeevne.

Du kan også sagtens bruge tampon om natten. Bare sæt en ny tampon i, før du går i seng, og tag den ud, så snart du vågner om morgenen.